Bloggintresserade

fredag 12 juni 2009

Byte av akterspegel på PikeTanic

Jag har tagit beslutet att ta upp båten och byta akterspegel. Eftersom man inte gjorde det i vintras så får man avsätta en massa fisketimmar nu, mitt i säsongen, och göra det.
Det är med blandade känslor man sätter kapskivan i båten.

Vi börjar med att kapa bort mitten delen på för att se hur de har byggt den eftersom tidigare ägare också bytt/förstärkt akterspegeln.
När vi fått bort plastlagren så ser vi att det var i grevens tid. Allt var "dyngsurt"!!! Kändes som att det var enbart plasten som hållt ihop akterspegeln.
Vi kapar bort en del av motorbrunn för att lättare komma åt. Fortsätter med att riva inifrån så vi kan behålla den yttre plasten för bärighetens skull. Upptäcker att hela plywoodskivan, som sträcker sig över hela båtens bredd, är murken/dyngsur. När man klämmer ihop skivan med fingertopparna så sipprar det ut vatten.
Ett stort tack till kusin Erik som hjälper mig med detta skitjobb. Att kapa glasfiber är ingen lek. Det fina damm som bildas kryper in precis överallt och ger en avskyvärd klåda. Därför gäller det att skydda sig så gott det går och sen skölja av sig med kallt vatten så det inte kryper in i porerna.
Fortsättning följer....
Skitfiske!!! (till alla som fortfarande har en "sjöduglig" båt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar