Bloggintresserade

tisdag 18 maj 2010

Resultat Ljusnan Pike Race 2010 - deltävling 1 på Orsjön/Kyrksjön


Resultatet från årets första deltävling blev inte vad man hade hoppats på.
När tävlingsdatumen sattes för ungefär ett 1/2 år sedan så var planen att första deltävlingen skulle ligga strax efter leken. Men eftersom gäddleken är ovanligt sen i år så hamnade första deltävlingen mitt i leken.

Vädret veckorna innan tävlingen var rätt kyligt och lågtrycksbetonat. På tävlingdagen sprack det upp och sommarvärmen gjorde sitt första intrång, över 20 graders värme. Detta resulterade i att de flesta som fick fisk fick det den första timman. Ta t.ex. segrarna, team Carpe Diem, som fick sina tre gäddor den första halvtimmen. Detta tyder på att gäddorna kände för annat än att hugga på plastbeten denna dag.

Segrare den första deltävlingen blev Team Carpe Diem som fick ihop 283 cm. på sina tre längsta gäddor. Längsta gäddan lyckades Börje Lindh i Team Mieko lura, den mätte 112 cm.
Det mest anmärkningsvärda denna tävlingdag var att endast 5 av 39 team lyckades få ihop mer än en gädda och 18 av de 39 teamen blev helt utan gädda.
Endast tre gäddor över metern kom upp, 110, 111 och 112 cm.
Den kanske mest imponerande fångsten denna dag lyckades Jan Lahenkorva i team Minttu med. En Abborre på 1740 gram slukade hans gäddvobbler.

Börje Lindh i team Mieko med dagens längsta gädda 112 cm

1 kommentar:

  1. Va inte röd,tröja o testfiskarna med ??????? :)

    SvaraRadera