Bloggintresserade

söndag 16 maj 2010

Första deltävlingen avgjord i högt flöde mitt i leken....

Första deltävlingen i Ljusnan Pike Race 2010, på Orsjön/Kyrksjön, avgjordes igår.
De första teamen anlände redan strax efter kl. 6 och när det var dags för skepparmöte kl. 08:30 så var alla 39 båtar, som kom till start, sjösatta.
Efter regn och tjock dimma så sprack det upp lagom tills starten gick kl. 09:00. En timme senare började rapporterna trilla in. De flesta klagade på trögt fiske men det fanns undantag. Ett team avslöjade att dom kommit upp i över 280 cm på sina tre längsta gäddor första halvtimmen.

När det var dags att summera första deltävlingen så var det ett enkelt och snabbt arbete att mäta in plankorna och kontrollera korten. Endast tre team fick ihop tre gäddor. 18 av 39 team blev utan gädda. Allt tyder på att leken är försenad i år. Det höga flödet efter den senare tidens regnande gjorde bidrog nog också till det mycket tröga fisket i detta vatten som normalt är två mycket bra gäddfiskesjöar.
Det team som ändå lyckades ganska bra var Team Carpe Diem som den första 1/2-timmen fick ihop 283 cm. men även dom vittnade om riktigt trögt fiske efter det.

Topp tre blev:
1. Team Carpe Diem 283 cm
2. Team Pink 237 cm
3. Team Buster 155 cm

Dagens längsta gädda, 112 cm, lyckades team Mieko lura. För det belönades dom med 10kg. Tillmans goda falukorv.
De 13 först placerade teamen belönades med fina priser från våra samarbetspartnes
Stort grattis till Team Carpe Diem och alla andra pristagare.
Jag återkommer med fullständiga resultat...

Segrarna, Team Carpe Diem
Dukat prisbord
Dagens kanske mest imponerande fångst, Abborre 1740 gram fångad av Team Minttu
2009 års totalsegrare Ljusne/JPM hade som vanligt tryckt upp nya tröjor. Lägg märke tii 1/2 team Röd längst bort. Arrangören själv blev också belönad med en tröja, den återkommer jag till vid ett senare tillfälle. :-)

4 kommentarer:

  1. Tack för att du med "crew" ordnade ännu en toppentävling .Allt funkade perfekt som vanligt.....med ett undantag , va f....n hände vi vann ju inte :) !!!Peter//LJUSNE JPM

    SvaraRadera
  2. Vi tackar dig Emil för ett ytligare arangemang i toppklass. Vi vill att du även tackar dina medarbetare, grymt med parisare efter tävling! Synd att gäddorna ville "något" annat än att äta.

    SvaraRadera
  3. Tack även till er alla gäddjägare.
    Håkan-Mats, frun sken upp som en sol för ert beröm :-)

    SvaraRadera
  4. Janne Team Minttu17 maj 2010 kl. 13:42

    Toppklass är rätt ord! En skitbra arrangerad tävling! Biter inte gäddorna får man väl fiska abborre:)

    SvaraRadera