Bloggintresserade

måndag 5 oktober 2009

Miekocupen -09 fiasko för Team PikeTanic

I helgen var det då dags att försöka försvara fjolårets seger utav Miekocupen, en tvådagars trollingcup efter gädda, givetvis Catch & Release. De tre längsta gäddorna/dag räknas.
Första dagens fiske började riktigt trögt för våran del, endast två gäddor fick syna måttplankan. Största mätte 103cm.


Rickard med vår "längsta" fisk för helgen, 103cm.

Det var rätt svårtrollat under lördagen, vågorna var så höga att vi mitt i tävlingen blev tvungna att avbryta vårat eget fiske en 1/2 timme för att hjälpa tre ungdomar som höll på att sjunka. Vi såg något på avstånd som såg märkligt ut, såg ut som tre personer som plaskade runt i vattnet. Vi skyndade dit och och fick se att det var tre ungdomar som satt i sin vattenfyllda Uttern eka och öste vatten med skräck i blicken. Varje våg slog in i deras båt. Vi lade oss mellan dem och vågorna medans de fortsatte att ösa vatten. Utrustning från deras båt flöt omkring i vattnet runt båten. Vi hjälpte dem in närmare land så de sedan för egen maskin kunde köra in och sätta sig i säkerhet. Sedan kontaktade vi tävlingsledningen som fick åka ut hjälpa grabbarna.

Fisket dag två blev ett "sniprace", längsta gäddan vi fick då mätte otroiga 61cm. :) Det går inte att jämföra med förra årets resultat, då vi hade 271cm. dag ett och 301cm. dag två.


Segrare i år blev de rutinerade gäddfiskarna i team VVV, Turesson och Wickman. Stort grattis!!! Vill även passa på att tacka arrangörer och övriga deltagare för en trevlig helg.

Nu ska jag koncentrera mig på förberedelserna inför finalen utav Hälsinge Open 2009, Mållången 17/10. Då ska det avgöras vilka som kan titulera sig gäddtrollingkungar och kamma hem segerchecken på 10000:-!!!

Skitfiske!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar