Bloggintresserade

tisdag 20 juli 2010

Blandade resultat vid "träning" på Varpen, 2hg - 12,5kg

Jag och Marcus var ut och provade Varpen här om kvällen. Eftersom båten ligger i sjön och hjullagren på trailern har gjort sitt så är man rätt begränsad till att köra på Varpen tills jag köpt ny trailer. Har ingen lust att kosta på den gamla med nya lager.

Vi åkte ut vid 17-tiden och rätt snart såg vi att vi hade sällskap på samma område. Det var Team Oldboys som ligger i hårdträning inför finalen utav Ljusnan Pike Race 2010. Efter att vi nött på samma område ett tag så bestämmer vi oss för att byta område på sjön. Även Oldboys tar upp för att byta plats. Vi åkte ut på nya jaktmarker och vart Oldboys tog vägen har jag dålig koll på. Vi nöter på ett tag på det för oss nya området. Vi lyckades med bedriften att kroka vår livs minsta trollinggädda. Trodde att vi skrapade lite i botten men när jag vevade upp för att kolla om vi fått nå skit på krokarna så hångde den där, gäddan på ca. en par hg. Det kan man kalla en klar kontrast jämfört med vad Oldboys lyckades kroka. Morgonen efter läste jag i gästboken där de stolt berättade om en gädda på 12,5kg. Jag ringde genast upp fångstmannen Björn Nillson och fick det bekräftat. Eftersom de ville göra en snabb återutsättning så tog de ingen längd på gäddan utan ber att få återkomma med det på finalen då de tänker kroka henne igen. :-)

PikeTanic lyfter på fiskekepsen och gratulerar Björn till hans nya fina Pb!!!


Våran största för dan, 5,6kg....

och våran minsta :-)



Björns/Oldboys gädda på 12,5kg.

Ljusnan Pike Race 2010 är långt ifrån avgjord ännu så ut och träna och lär er känna sjön nu. Fiskekort finns att köpa på bl.a. Sportfiskecentrum och Preem.






2 kommentarer:

  1. Grattis till grisen Oldboys . Och om någon undrar så siktar vi fortfarande att sitta kvar på tronen efter detta året :) . Men till finalen har vi bytt taktik och ska vila oss i form med lite yoga samt sten hård meditering :) :) :) Peter//LJUSNE JPM !

    SvaraRadera
  2. är kanske inte att rekommendera att lyfta stora gäddor i underkäken. kan finnas en viss risk att man drar ur käken ur dess läge med följden att gäddan blir oförmögen att äta.

    Linus

    SvaraRadera