Bloggintresserade

måndag 19 oktober 2009

Finalen av Hälsinge Open 2009

I lördags var det då äntligen dags för finalen av Hälsinge Open 2009, årets gäddfiskehändelse i södra norrland. Finalen gick av stapeln på sjön Mållången i Ovanåkers kommun.
Inför finalen var frågan om någon skulle kunna rubba team Ljusne/JPM från första platsen, teoretiskt sett så var det nio team som hade chansen på första platsen.

Vi i arrangörsteamet var på plats vid 06:00, tände en värmande brasa och började ställa i ordning inför festen. Det dröjde inte länge innan första teamet var på plats (Masarna), sedan dröjde det inte lång stund innan det var lång kö till sjösättningen. Att vissa glömde sätta i pluggen innan sjösättning gjorde inte heller att det gick fortare vid sjösättningen. :)
Det ska tydligen alltid vara nåt team som glömmer pluggen, denna gång var det de meriterade trollarna i team Röd :)


Kön ringlade sig lång efter den smala vägen ner till sjösättningen

Ljusne/JPM hade vädrets makter med sig denna dag. Inte lätt att bättra på resultat från de två första tävlingarna, för de team som hade chansen, i nordlig vind 7m/s. och att det dessutom är på en sjö som har rykte av sig att vara rätt trögfiskad gör inte saken lättare.

Vi i PikeTanic studsar på vågorna in till land en timme före målgång för att förbereda det välfyllda prisbordet med varor, till ett värde på över 15000:-, skänkta av våra fina sponsorer.

Strax efter kl. 15 börjar teamen komma in för inmätning av sin måttplankor. Snacket vid inmätning var att det hade varit mycket trögt och svåfiskat i vågorna. De flesta bedömde att det var "bäst" första och sista timmen, helt dött där emellan. Mest nervösa av alla är gubbarna i team Ljusne/JPM som vet med sig att de inte förbättrat sitt resultat jämfört med de tidigare tävlingarna...

Vid 16-tiden när alla plankor var kontrollerade var det dags för prisutdelningen. Vi började med att dela ut priserna för den sista deltävlingen.
Det visade sig att Ljusne var nervösa helt i onödan. De segrade även denna deltävling trots att de fiskat bättre på de två första. Det säger en hel del om hur trögt det var med stor fisk denna dag på Mållången.


Två lättade pristagare framme vid prisbordet för att hämta pris.


På andra plats denna dag kom team Pink. Alltså samma etta och tvåa som den första deltävlingen på Varpen. Team Pink lyckades också med bedriften att dra dagens längsta gädda, 99cm. De belönades därför med över tio kg utav världens godaste falukorv skänkt av Tillmans Chark.
Det har sammanlagt varit 96 beten trollandes samtidigt idag och inte en enda gädda på över en meter har krokats det om något tyder på att de stora inte var i farten idag, tyvärr.

På tredje plats kom team Gunnarsson som hade hemmaplan.

De tretton först placerade teamen denna dag belönades med priser skänkta av våra sponsorer till ett värde av över 15000:-

När vi sedan summerar cupen så står det klart att resultatet uppe i toppen efter de två första tävlingarna står sig. På första plats team Ljusne/JPM belönades med 10000:-, tvåa team Fager 5000:- och på tredje team Trassel 2500:-.
Man kan inte annat än hålla med om vad som står på vissas tröjor, Ljusne/JPM Rules!!!
Stort grattis alla pristagare, mycket bra kämpat.
Resultat från den sista deltävlingen och slutresultatet för Hälsinge Open 2009 finns här på sidan.
Vill även passa på att tacka alla sponsorer för ett gott samarbete.
Tack även alla deltagare för ert deltagande, utan ALLA er så blir inte tävlingen det den är.
Tack även till familj som stått ut med mig runt tävlingarna fast jag "kanske" haft de flesta tankarna på annat håll.
Nu laddar vi för nästa år. Tävlingen är här för att stanna och ska bara bli bättre och bättre.
Tills dess önskar jag alla ett riktigt SKITFISKE!!!

1 kommentar:

  1. Tack för i år grabbar och ett riktigt skitfiske på er (fram till första tävlingen nästa säsong) hehe !!// Peter

    SvaraRadera