Bloggintresserade

lördag 4 juli 2009

Klent resultat på Landösjön

Jag och svärfar var upp till Landösjön i Jämtland för att jaga stor röding.
Vi åkte upp tisdag morgon, inkvarterade oss i stugan när vi kom fram mitt på dan. Vi hyrde en stuga på en bondgård. Bonden hyr också ut båtar.
Vi gör matsäck och ger oss ut för lite fiske vid 14-tiden, spänningen är på topp. Landösjön har ju ändå svenskt rekord på både röding och canadaröding. Vi börjar med att köra lite trolling med nerblyade vobbler. Men inget händer och vi ser väldigt sparsamt med fisk på ekolodet.
Det börjar dra ihop sig får åskväder så vi söker skydd i ett vindskydd, gör upp eld för korvgrillning. När "skådespelet" är över så söker vi oss ut en bit och provar lite pimpling. Men inte ens det fungerar.
När vi summerar dag ett vid 01:30 på natten så kan vi endast räkna in en fisk, tagen på Miekovobbler, som tyvärr inte var över minimimåttet på 35cm. så den fick givetvis gå tillbaka.

Dag två åker vi ut på förmiddagen. Börjar med att pimpla på ca. 10-12 meters djup där vi ser lite fisk men där händer ingenting. Jag provar att sänka ner till botten på ca. 22 meters djup. Hinnar knappt ner så nappar det men även denna gång en för liten röding. Vi drar fem st. rödingar där på pimpling men alla vara bara mellan 25 och 30 cm så ingen fick åka ner i kylväskan.
När vi summerar fisket sent på kvällen, efter att ha provat pimpling, trolling med vobbler och långdrag både med och utan sänken, så har vi ingen röding med hem till stekpannan.
Vi har bokat stuga och båt till den 8/6 nästa är i hopp om att det inte varit lika varmt då.
Skitfiske!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar