Bloggintresserade

torsdag 12 augusti 2010

Flask"fiskare" till ankfiskare

Jag och Rickard i team Samantha var ut på Varpen några timmar igår kväll. De stora gäddorna var inte i farten, åtminstone inte efter våra beten. Några gäddor fick åtminstone syna båten, men största vägde endast 3kg.

När jag och frun var ut endast en timme i tisdags, innan himlen öppnade sig med spöregn, så observerade vi en glykolflaska som låg och guppade i vattnet. Vi tänkte åka och kolla den lite senare innan vi gav upp men regnet gjorde att vi glömde bort det. Samma flaska såg jag och Rickard igår, ca. 400 meter från platsen den låg på dagen innan, så vi vevade upp för att kontrollera den. Det var som vi befarade. En lina med en trekrok långt ner i svalget på en gös. Gösen var vid liv och vi lyckades pilla ut kroken utan att gösen började blöda.

Efter ca. 5 minuters stöd i vattnet simmar gösen iväg. Skönt att den klarade sig hann vi precis säga innan den flöt upp till ytan igen. Det hände ytterligare en par gånger innan vi beslutade oss för att låta den vara med förhoppning om att den ska pigga på sig själv.
Det är nog läge att kontrollera våra sjöar efter dessa oseriösa fiskare lite oftare.

Det blev även lite fiske idag. Var till Furuvik där jag och Millie fiskade ankor och båtar :-)

Har avnjutit ett av priserna vi vann på andra deltävlingen utav Ljusnan Pike Race 2010 ikväll, italiensk planka, skänkt av ICA Kvantum Bollnäs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar