Bloggintresserade

måndag 5 juli 2010

Resultat deltävling 2 - Ljusnan Pike Race 2010

I lördags gick den andra deltävling i Ljusnan Pike Race 2010 av stapeln på sjön Marmen. Efter några sena återbud så kom 36 team till start.
Som vanligt så bjöd vädergudarna på kalasväder, 32 grader i skuggan och strålande solsken. Inte det bästa vädret att fiska storgädda i. Marmen som ifjol på tävlingen levererade en gädda på 120cm bjöd inte till riktigt lika bra denna gång.
De flesta teamen fick i alla fall fisk även om de stora höll sig undan. Tävlingens längsta gädda, på 102cm, lyckades Team Light Lake Trolling lura.
Överlägsen segrare denna deltävling blev Team HMK med 249cm, 2:a Team VVV 215 cm och 3:a Team Fager 211cm. Endast 14cm skiljde mellan andra och tionde plats.
Det kom även upp en del bonusfiskar under tävlingen. Det rapporterades om abborrar på över kilot.Team HMK vann inte bara tävlingen, de lyckades också med bedriften att landa en fin gös på 4,6kg under tävlingen.







I den aktuella ställningen efter 2 deltävlingar så ser det ut som att Team Carpe Diem har ett järngrepp om cupen men kom ihåg att det är längden från sina två bästa tävling som räknas för cupresultat. Alltså resultatet från sin sämsta tävling räknas bort. Så det är många som fortfarande har chansen till topp tre i cupen. Jag blir förvånad om inte segraren på Varpen i oktober mäter in på över 300cm.



Stort grattis till segrarna i Team HMK (för dagen med förstärkning) och grattis även till Team Light Lake Trolling som landade dagens längst gädda och belönades med 10kg utav Tilmans goda falukorv.

Tack alla för en mycket trevlig dag, trots den tuffa värmen.

2 kommentarer:

  1. Vill bara be om ursäkt för vår bedrövligt katastrofala tävlingssinsats . Det ska aldrig hända igen :)//LJUSNE JPM,Peter

    SvaraRadera
  2. Nej det hoppas jag Peter. En STOR besvikelse :-)

    SvaraRadera