Bloggintresserade

söndag 24 maj 2009

Hälsinge Open 2009 - första deltävlingen avgjord

Igår var det dags för den första deltävlingen av tre i trollingcupen Hälsinge Open 2009.

28 av 30 anmälda båtar kom till start. Teamen började komma strax efter kl. 06:30, och sjösättningen flöt på perfekt, alla hann sjösätta innan skepparmötet kl. 08:30.

Carpe Diem har precis sjösatt sin båt, en av tävlingens största båtar.

Efter sjösättning samlades deltagarna i hamnen och stämningen var på topp. Alla teamen var spända av förväntan. Hur skulle det gå idag?

Team Petterberg med Gubbe, ett av de mest erfarna teamen, pratar taktik.

Carpe Diem ser ut att njuta i solskenet innan tävlingen.

Efter skepparmötet sätter sig deltagarna sig i sina båtar och drar ut till sina jaktmarker i väntan på att klockan ska bli nio så att wobblerna får göra rätt för sig.
Vi i PikeTanic söker oss en bra bit nedströms innan vi börjar fiska. Vi hinner fiska i en halvtimme innan vi får första fisken, en "slips" på ynka 47cm.

Strax därefter var det dags igen men den här gången känner jag att det är en bättre fisk.

Upp kommer en fin madam på 94 cm.

Efter ytterkigare en timme är det dags igen. Det är en hård kamp, så jag tror direkt att det rör sig om en fisk på över metern. Men när den kommer upp så är det en mycket välkonditionerad gädda på 83 cm.
Efter denna välformade fisk så blir det stendött, förutom en liten snipa, tills det är dags för oss att avbryta fisket för att åka in till hamnen och förbereda för inmätning och prisutdelning.

När vi summerar cupens första tävling så står meriterade Team Ljusne/JPM som segrare.
Pris till största fisk gick till Team VVV och team Breezer som både hade krokat en madam på 106cm. De fick dela på 2000 kronor skänkta av Bollnäs fvf och 14! kilo falukorv skänkt av Tillmans chark.
Hela resultatlistan finns här på hemsidan.

Vi vill rikta ett stort tack till alla sponsorer för mycket fina priser, Bollnäs Båtklubb för utlåning av båtplatser, Bollnäs fvf för gratis fiske under denna dag och till alla trevliga tävlande för en underbar dag.
Nu laddar vi om inför deltävling 2 på Marmen 8/8.
Ut och träna, och lämna gärna rapport i diskussionsforumet.
Skitfiske!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar