Bloggintresserade

onsdag 11 mars 2009

Gjutformen KLAR!!!



Efter Många sena kvällar och helger så är nu "pluggen" färdig....


Det började som en liten ide för ett par år sedan att "man skulle ha ritat en egen båt". En båt ritad med erfarenheten av alla hundratals timmar i trollingfart man suttit o funderat "i väntan på ett hugg".


Jag har alltid gillat trimaraner och katamaraner så med siktet inställt på en stadig och rymlig båt så rullade det igång.


En kompis (Sam) gick in som delägare i projektet och vi köpte för någon månad sen en 15-20år gammal plugg av en lokal plastfirma. Den var urspungligen byggd för inombordare och hade legat utomhus de somaste 10 åren så, såhär i efterhand så kanske det hade gått fortare att byggt en från grunden...


Efter massor av kapande, plastande, kapande igen, plastande och slipande så har vi nu byggt om den till en alldeles egen båtform. Vi tänkte gjuta upp ett varsitt skrov innan vi börjar jobbet med däckspluggen.


Sam gjuter det första skrovet och han har bokat in "plastkillen" med start på måndag.


Själv är jag mest nöjd att vi hann med att färdigställa formen innan livet tar sig en sån där underbar paus igen som det innebär med ett till barn(har beräknad födelse 11 april).


Livet är underbart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar