Bloggintresserade

onsdag 22 juni 2011

Ljusnan levererar gädda på 142cm!!!

Det har kommit in rapporter om en gädda på 142cm som tagits på spinnfiske från land i nedre delarna av Ljusnans vatten. Stort grattis till fångstmannen!!!
Gäddan simmar givetvis kvar eftersom fångstmannen förespråkar Catch & Release :)

tisdag 14 juni 2011

123 cm gädda dan efter tävling

Jeppe i team Buster som vann den första deltävlingen av Ljusnan Pike Race 2011 i lördags tog med sig barnen ut på en trollingtur på Varpen i söndags. Milo Lindblom 4 år lyckades då lura en riktigt lång gäddmadam, 123cm 11,1kg. Stort grattis Milo! :) Återväxten i team Buster är tryggad.
Tyvärr så fick gäddan sätta livet till pga illa krokad. Passar då på att påminna alla gäddfiskare om att en gädda tål väldigt mycket krokskador i munnen utan att behöva sätta livet till. De flesta som till och med får gälbågar avsliten klarar livet.

Läs gärna gäddproffessor Tobias Fränstams examensarbete om Catch & Release på gädda. Det finns att läsa på Sportfiskarnas hemsida

söndag 12 juni 2011

Resultat deltävling 1 LPR 2011

Det blev ett mycket blygsamt resultat för de flesta team på deltävling 1, Orsjön/Kyrksjön, utav Ljusnan Pike Race 2011...
46 team kom till start på deltävling 1. De som inte fick fisk delar på plats 37.
Återkommer med mer info och bilder från tävlingen

söndag 5 juni 2011

120 cm. på träning inför premiär av LPR 2011

Ljusne/JPM fick en perfekt tävlingsgädda under fredagens träning på Orsjön. 120cm och ynka 9,5 kg. Grattis till den!!! :) Återstår att se om ni lyckas lika bra på lördag...?
Fr.o.m. måndag 6/6 låter vi tävlingsvattnen vila från fiske, allt för att vi alla ska få ett så bra fiske som möjligt på lördagens tävling. Väderleksprognosen kommande helg visar sol, 27 grader och lätt bris från sydost.
Gå nu in på diskussionsforumet och diskutera med andra team inför cupstarten :)

fredag 3 juni 2011

Trögt genrep på Orsjön

Jag och Rickard "Team Bollnäs Rör" gjorde följe på Orsjön igår. Jag känner mig rätt nöjd med det bleka resultatet, 4 fiskar med en topp på 92cm/5,6kg., med tanke på att det är nästa helg som det ska vara fart på Orsjöns/Kyrksjöns madamer.
Jag rekomenderar er i LPR 2011, som vill blöta några krokar i Orsjön/Kyrksjön innan tävlingen 11/6, att åka ut nu i helgen. TÄVLINGSSJÖARNA AVSTÄNGDA FÖR TRÄNING TÄVLINGSVECKAN!!!
Jag tar gärna emot träningsrapporter från er som åker ut under helgen.
Undrar om JPM har lagt om taktik....? Det är så tyst i diskussionsforumet :)
Jag och Rickard styr idag kosan mot Avesta för grillfest under kvällen och Nävden PikeRace imorgon. Spännande med nya fiskevatten :)
Skitfiske!!!

onsdag 1 juni 2011

Trög inledning...

Inledningen på denna trollingsäsong har varit riktigt trög. Samtidigt har jag aldrig haft så lite fisketimmar som det blivit hittills i år... Tiden har inte riktigt räckt till. Heltidsjobb, extrajobb, flytt, träning, LPR-planering......har tagit det mesta av min fritid. Efter första deltävlingen i LPR 2011, 11/6, så hoppas jag att jag ska få ihop lite mer fisketid.
Jag gjorde ett gästspel i team Pikedevils under 12-timmarstävlingen på Herten men även då var jag tvungen att avbryta tävlingen pga jobb. Tävlingen höll på till 20:00 och jag fiskade till strax efter 16. Jag och Masen lyckades lura en på 101cm annars så fick vi bara en massa "slipsar". Så resultatet blev en blygsam placering i den nedre regionen.
Nu till helgen blir det en tripp till Avesta och gäddfisketävling på Nävden. Jag teamar ihop med Rickard i team Bollnäs Rör. Vi åker ner till Avesta redan på fredag eftermiddag då det blir lite trevligheter hemma hos arrangör Tosse som intill sjön. Tävlingen pågår mellan 8 och 16 på lördag med en timmes avbrott för lunch och ljug :) Det kommer garanterat att bli en trevlig tillställning.