Bloggintresserade

fredag 30 oktober 2009

Vertikalfisketävling 2010?

Har lagt ut en intresseförfrågan här på sidan.
Är du intresserad av att deltaga i en vertikalfisketävling catch & release i Hälsingland 2010? Lämna ditt svar senast 091130.
Skitfiske!!!

tisdag 27 oktober 2009

Sammanställning av all fisk som kom upp på Mållången


Nu har jag sammanställt all fisk som kom upp, och återutsattes, på den tredje deltävlingen utav Hälsinge Open 2009 på sjön Mållången. Dokumentet kommer att vidarebefodras till Alfta fiskevårdsförening.
Med facit i hand så kan man konstatera att 5613 cm. gädda fördelade på 90st. fångats, vilket ger en medellängd på ca. 62 cm. De stora gäddorna var inte på hugget i den friska nordliga vinden, ingen gädda på 100cm eller mer kom upp.
Totalt i Hälsinge Open i år så har 169 meter gädda krokats, dokumenterats mot måttplankor och återutsatts, fördelat på Varpen: 67 meter, Marmen: 46 meter och Mållången: 56 meter.
Sjön med bästa medellängden var Marmen med ca. 70cm.
Skitfiske!!!

söndag 25 oktober 2009

Två "tokiga masar"

Två tokiga masar som jag haft glädjen av att träffa under årets Hälsinge Open har tydligen varit ute på nya äventyr. Videokameran var med för att dokumentera fisket, men det blev istället en instruktionsfilm hur man angör en björk. :)
Se och njut på http://www.youtube.com/watch?v=pnSnkwRBYa4

torsdag 22 oktober 2009

måndag 19 oktober 2009

Finalen av Hälsinge Open 2009

I lördags var det då äntligen dags för finalen av Hälsinge Open 2009, årets gäddfiskehändelse i södra norrland. Finalen gick av stapeln på sjön Mållången i Ovanåkers kommun.
Inför finalen var frågan om någon skulle kunna rubba team Ljusne/JPM från första platsen, teoretiskt sett så var det nio team som hade chansen på första platsen.

Vi i arrangörsteamet var på plats vid 06:00, tände en värmande brasa och började ställa i ordning inför festen. Det dröjde inte länge innan första teamet var på plats (Masarna), sedan dröjde det inte lång stund innan det var lång kö till sjösättningen. Att vissa glömde sätta i pluggen innan sjösättning gjorde inte heller att det gick fortare vid sjösättningen. :)
Det ska tydligen alltid vara nåt team som glömmer pluggen, denna gång var det de meriterade trollarna i team Röd :)


Kön ringlade sig lång efter den smala vägen ner till sjösättningen

Ljusne/JPM hade vädrets makter med sig denna dag. Inte lätt att bättra på resultat från de två första tävlingarna, för de team som hade chansen, i nordlig vind 7m/s. och att det dessutom är på en sjö som har rykte av sig att vara rätt trögfiskad gör inte saken lättare.

Vi i PikeTanic studsar på vågorna in till land en timme före målgång för att förbereda det välfyllda prisbordet med varor, till ett värde på över 15000:-, skänkta av våra fina sponsorer.

Strax efter kl. 15 börjar teamen komma in för inmätning av sin måttplankor. Snacket vid inmätning var att det hade varit mycket trögt och svåfiskat i vågorna. De flesta bedömde att det var "bäst" första och sista timmen, helt dött där emellan. Mest nervösa av alla är gubbarna i team Ljusne/JPM som vet med sig att de inte förbättrat sitt resultat jämfört med de tidigare tävlingarna...

Vid 16-tiden när alla plankor var kontrollerade var det dags för prisutdelningen. Vi började med att dela ut priserna för den sista deltävlingen.
Det visade sig att Ljusne var nervösa helt i onödan. De segrade även denna deltävling trots att de fiskat bättre på de två första. Det säger en hel del om hur trögt det var med stor fisk denna dag på Mållången.


Två lättade pristagare framme vid prisbordet för att hämta pris.


På andra plats denna dag kom team Pink. Alltså samma etta och tvåa som den första deltävlingen på Varpen. Team Pink lyckades också med bedriften att dra dagens längsta gädda, 99cm. De belönades därför med över tio kg utav världens godaste falukorv skänkt av Tillmans Chark.
Det har sammanlagt varit 96 beten trollandes samtidigt idag och inte en enda gädda på över en meter har krokats det om något tyder på att de stora inte var i farten idag, tyvärr.

På tredje plats kom team Gunnarsson som hade hemmaplan.

De tretton först placerade teamen denna dag belönades med priser skänkta av våra sponsorer till ett värde av över 15000:-

När vi sedan summerar cupen så står det klart att resultatet uppe i toppen efter de två första tävlingarna står sig. På första plats team Ljusne/JPM belönades med 10000:-, tvåa team Fager 5000:- och på tredje team Trassel 2500:-.
Man kan inte annat än hålla med om vad som står på vissas tröjor, Ljusne/JPM Rules!!!
Stort grattis alla pristagare, mycket bra kämpat.
Resultat från den sista deltävlingen och slutresultatet för Hälsinge Open 2009 finns här på sidan.
Vill även passa på att tacka alla sponsorer för ett gott samarbete.
Tack även alla deltagare för ert deltagande, utan ALLA er så blir inte tävlingen det den är.
Tack även till familj som stått ut med mig runt tävlingarna fast jag "kanske" haft de flesta tankarna på annat håll.
Nu laddar vi för nästa år. Tävlingen är här för att stanna och ska bara bli bättre och bättre.
Tills dess önskar jag alla ett riktigt SKITFISKE!!!

lördag 17 oktober 2009

Team Ljusne/JPM blev oslagbara


Team Ljusne/JPM blev som väntat oslagbara när Hälsinge Open 2009 skulle avgöras. De vann både den sista deltävlingen och den totala cupen. Som cupsegrare kammade de hem 10000:-!!! På andra plats i cupen kom Team Fager och trea Team Trassel.
Utförliga resultat och fler bilder läggs upp på sidan under morgondagen.
Tack alla för att ni gjorde denna cup till en mycket trevlig tillställning.

torsdag 15 oktober 2009

På lördag smäller det

Nu är det endast två dagar kvar. Förberedelserna är i full gång inför finalen av Hälsinge Open 2009.
Hur ska det gå i cupen, håller Ljusne/JPM undan uppe i toppen från alla team som flåsar dom i nacken? Har svårt att tro att de andra teamen från kusten tillåter att Ljusne placerar sig före...
Sen har vi några andra team som också är sugna på första priset, 10000:-. Teoretiskt sett så är det nio team som har chansen på totalsegern.

Starten på lördag går vid båthamnen Mållångsbo, norra änden av sjön. Ganska skönt med tanke på att de hotar med nordlig vind 7m/s. Det blir skyltat från riksväg 50 mellan Alfta och Edsbyn.
Som jag tidigare sagt så blir det sponsrade priser (värde 15000:-!!!) till de tolv första teamen på tävlingen på Mållången. Så även om man inte har chans till totalseger på cupen så finns det all anledning till att komma väl förberedd på Lördag.

Som vanligt så finns det möjlighet att köpa nygrillade hamburgare och läsk till en billig penning efter målgång. Blir även en värmande brasa på plats för frusna fiskare. Har hört att ett team inte kommer att behöva en värmande brasa, de har nämligen monterat en kolgrill i båten!!! Av integritetsskäl så nämner jag inga namn men jag hoppas att de har en pulversläckare i båten. ;)

Med tanke på de fina priserna: all ev. vinstskatt av pristagarna.

Fick nyligen bilder, från ett av de deltagande teamen, på tre fina gäddor tagna nu på förmiddagen inom loppet av en timma. Snacka om att ha toppat formen!!!


Fager med en vacker gäddmadam på 9,9kg.

Fager med en välformad gädda på 8kg
.
Fager med fet och fin gädda på 8,5kg.
Känns som pressen inför helgen ligger på Team Fager....
Fortsatt Skitfiske!!!

måndag 12 oktober 2009

Team Minttu på träningsläger

Team Minttu har varit på träningsläger inför finalen av Hälsinge Open 2009.
Totalt 22 gäddor blev det med en topp på 9,4kg. sedan i fallande skala, 6kg, två på 5kg....osv
Synd bara att det var den gångna helgen och inte kommande helg. Då hade 3-metersvallen sprängts.


Sir Henry i bild (gäddan till vänster)


Nästa storfiskare i bild, Minttuskeppar'n Janne

Bra jobbat gubbar. Se till att konservera formen till helgen.
Skitfiske!!!

fredag 9 oktober 2009

8 dagar kvar till finalen av Hälsinge Open 2009


Det drar ihop sig, om endast åtta dagar ska det avgöras, vilka som kan titulera sig trollingmästare efter gädda. 17/10 går finalen av stapeln på sjön Mållången, en sjö som håller stor gädda men som kan vara rätt trögfiskad. Men med dessa duktiga gäddfiskare så ska vi nog få några team som mäter in på över 3 meter.

Med tanke på att det är de två bästa tävlingsresultaten som räknas (cm. från sina två bästa tävlingar) så är det fortfarande många team som har chansen.

Totalsegrarna i cupen kommer, förutom äran, att få 10000:-!!! i kontanter, även 2:an och 3:an får penningpris.

I sista deltävlingen så är även prisbordet fyllt till bredden av fina priser från våra sponsorer.
Det blir sponsrade priser till de tolv först placerade teamen den sista tävlingen, alltså minst 24 priser!!!
Så det kan verkligen löna sig att vässa krokarna inför finalen av årets gäddfiskehändelse i södra Norrland, Hälsinge Open 2009.

Skitfiske!!!

torsdag 8 oktober 2009

Gävle fiskredskap Predator Cup


Gävle fiskredskap arrangerar Predator Cup 2009 lördag 7/11. Stora prispengar utlovas.
Anmälan görs till Gävle Fiskredskap senast 2/11.

måndag 5 oktober 2009

Miekocupen -09 fiasko för Team PikeTanic

I helgen var det då dags att försöka försvara fjolårets seger utav Miekocupen, en tvådagars trollingcup efter gädda, givetvis Catch & Release. De tre längsta gäddorna/dag räknas.
Första dagens fiske började riktigt trögt för våran del, endast två gäddor fick syna måttplankan. Största mätte 103cm.


Rickard med vår "längsta" fisk för helgen, 103cm.

Det var rätt svårtrollat under lördagen, vågorna var så höga att vi mitt i tävlingen blev tvungna att avbryta vårat eget fiske en 1/2 timme för att hjälpa tre ungdomar som höll på att sjunka. Vi såg något på avstånd som såg märkligt ut, såg ut som tre personer som plaskade runt i vattnet. Vi skyndade dit och och fick se att det var tre ungdomar som satt i sin vattenfyllda Uttern eka och öste vatten med skräck i blicken. Varje våg slog in i deras båt. Vi lade oss mellan dem och vågorna medans de fortsatte att ösa vatten. Utrustning från deras båt flöt omkring i vattnet runt båten. Vi hjälpte dem in närmare land så de sedan för egen maskin kunde köra in och sätta sig i säkerhet. Sedan kontaktade vi tävlingsledningen som fick åka ut hjälpa grabbarna.

Fisket dag två blev ett "sniprace", längsta gäddan vi fick då mätte otroiga 61cm. :) Det går inte att jämföra med förra årets resultat, då vi hade 271cm. dag ett och 301cm. dag två.


Segrare i år blev de rutinerade gäddfiskarna i team VVV, Turesson och Wickman. Stort grattis!!! Vill även passa på att tacka arrangörer och övriga deltagare för en trevlig helg.

Nu ska jag koncentrera mig på förberedelserna inför finalen utav Hälsinge Open 2009, Mållången 17/10. Då ska det avgöras vilka som kan titulera sig gäddtrollingkungar och kamma hem segerchecken på 10000:-!!!

Skitfiske!!!